Suomen satavuotiaat saunat kartalla ja kuvina

 

Suomen Saunaseura on v. 1937 perustettu yleishyödyllinen yhdistys. Sen toiminnan tavoitteena on vaalia suomalaista saunaperinnettä. Seura kerää tätä tavoitetta toteuttaakseen tietoja saunoista, jotka ovat olleet jatkuvassa käytössä vähintään vuodesta 1917 lähtien eli koko Suomen itsenäisyyden ajan.

 

Keräyksen tulokset on nyt julkaistu, ja voit tutkia tietoja alla olevasta kartasta. Syntyvä aineisto muodostaa arvokkaan materiaalin suomalaisen saunan historian ja saunakulttuurin tutkijoille. Yleisesti näkyvästä kartasta on poistettu henkilötiedot. Mikäli haluat ilmoittamasi saunan tiedot poistettavan, ole yhteydessä toiminnanjohtajaan.

 

Suomen satavuotiaat saunat kuvina

Saunaseura on tukenut Hannu Pakarisen ansiokasta työtä valokuvata satavuotiaita suomalaisia savusaunoja. Alla näet otoksia kuvasarjoista. Mikäli haluate käyttää kuvia, muistathan mainita vähintään kuvaajan nimen.

Mikäli toivot kuvia savusaunoista käyttöösi, voit olla yhteydessä Saunaseuran toiminnanjohtajaan sähköpostitse janne.koskenniemi@sauna.fi.

 

Rajaportin SavusaunaPirttirannan tilan savusaunaPeijonniemen savusaunaMyllyniementien savusaunaKukkaromäen savusaunaKukkaromäen savusaunaHattulantilan savusaunaSannanrannan savusauna