Miten mukaan?

Miten mukaan Sauna Unescoon -hankkeeseen?

 

Mukaan saunomisen matkalle kohti Unescoa voi lähteä kuka tahansa saunomisen ystävä, sillä mukaan lähteminen ei vaadi sinulta muuta kuin innostuksen suomalaista saunaa ja saunomista kohtaan! Seuraavassa löydät yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia siihen, miten juuri sinä voit lähteä mukaan hankkeeseen!

 

Meillä on kavereiden kanssa saunaporukka, joka kokoontuu säännöllisesti nauttimaan löylyn lumosta. Emme kuitenkaan kuulu mihinkään saunajärjestöön. Mitä voisimme tehdä hankkeen hyväksi?

Sauna Unescoon -hankkeeseen mukaan lähteminen ei vaadi tukijoiltaan järjestäytymistä, vaan mukaan voivat lähteä kaikki saunaporukat ikään, paikkakuntaan ja kokoontumistiheyteen katsomatta. Tärkeintä on se, että ilmoittaa julkisesti tukevansa hanketta, sillä se vie saunomista aina askeleen lähemmäs Unescon listoja! Toimi seuraavasti:

 1. Ilmoita saunaporukkanne vapaamuotoinen nimi (esim. Pyhäjärven vesipedot), paikkakunta ja yhteyshenkilön tiedot projektikoordinaattorille, ja hän lisää porukkanne hankkeen tukijoiden listaukseen.
 2. Tykätkää myös hankkeen Facebook-sivusta ja Instagram-tilistä, sekä jakakaa somekanavien postauksia eteenpäin! Jos innostutte ja haluatte osallistua myös jonkin saunatapahtuman järjestämiseen, siihen löydätte ohjeet alempaa.

 

Kuulun saunajärjestöön ja haluaisimme lähteä mukaan tukemaan hanketta. Mihin pitäisi ottaa yhteyttä?

Hienoa, että järjestösi haluaa olla mukana tässä koko suomalaisen saunayhteisön yhteisessä hankkeessa! Seuraavassa ohjeet, miten pääsette mukaan:

 1. Tehkää järjestönne hallituksen kanssa virallinen päätös ilmoittautumisesta Sauna Unescoon -hankkeen taustayhteisöksi. Mukana on nyt jo kolmisenkymmentä saunajärjestöä ja listan kaikista hankkeen tukijoista löydät täältä.
 2. Ilmoittakaa virallisen päätöksen tekemisen jälkeen hankkeen projektikoordinaattorille sähköpostitse, että haluatte mukaan hankkeen taustajoukkoihin. Yhteystiedot löytyvät sivun lopusta. Ilmoittakaa samassa viestissä järjestösi virallinen nimi ja mahdollinen nettisivunne osoite. Projektikoordinaattori lisää teidät hankkeen tukijoiden listaukseen ja toimittaa teille Sauna Unescoon -logon, jota voitte käyttää järjestönne viestinnässä.
 3. Mikäli innostusta riittää, voitte alkaa suunnitella myös hankkeen tapahtumaketjuun lisättävää tapahtumaa, jonka järjestätte omatoimisesti ja omalla vastuullanne valitsemassanne paikassa ja ajassa.
 4. Ilmoittakaa järjestämästänne tapahtumasta samoin projektikoordinaattorille, niin hän lisää sen tapahtumakalenteriin.
 5. Jakakaa Sauna Unescoon -Facebook-sivua ja Instagram-profiilia järjestönne viestintäkanavissa eteenpäin ja tykkäilkää postauksista.

 

Tiedän saunatapahtuman, jonka haluaisin ilmoittaa mukaan hankkeen saunatapahtumaketjuun. Miten toimin?

Hienoa, että olet bongannut tapahtuman, jonka voisi lisätä osaksi saunatapahtumaketjua! Sinulla on nyt pari vaihtoehtoa:

 1. Voit kertoa saunatapahtuman järjestäjälle mahdollisuudesta lisätä tapahtuma osaksi Sauna Unescoon -tapahtumaketjua, minkä jälkeen tapahtuman järjestäjä ilmoittaa tapahtumasta hankkeen projektikoordinaattorille.
 2. Vaihtoehtoisesti sinä voit tapahtuman järjestäjän luvalla ilmoittaa tapahtumasta hankkeen projektikoordinaattorille, joka lisää sen tapahtumakalenteriin. Yhteystiedot löytyvät sivun lopusta.
 3. Tapahtumaa saa käyttöönsä myös Sauna Unescoon -logon, jota voi hyödyntää tapahtuman viestinnässä.
 4. Tykkää Sauna Unescoon -Facebook-sivua ja Instagram-profiilia ja jaa tietoa niistä myös saunatapahtuman viestintäkanavissa.

 

En kuulu mihinkään saunajärjestöön, mutta haluaisin olla mukana järjestämässä saunatapahtumaa tulevan vuoden aikana. Mitä minun pitäisi tehdä?

Mahtavaa, että haluat olla hankkeessa mukana! Innokkaita tekijöitä kaivataan aina ja tästä alta löytyy pari vinkkiä, miten voit lähteä liikenteeseen:

 1. Tsekkaa, löytyykö Sauna Unescoon -hankkeen taustajoukoiksi ilmoittautuneiden listasta yhtäkään saunaseuraa, jonka toimintaan voisit lähteä mukaan ja joiden kanssa yhdessä järjestää saunatapahtuma. Ota yhteyttä lähimpään toimijaan ja kysy rohkeasti mahdollisuudesta osallistua!
 2. Voit lähteä mukaan myös Helsingissä Saunan päivänä 9. kesäkuuta järjestettävän saunatapahtuman järjestelyihin. Ota tässä tapauksessa yhteyttä hankkeen projektikoordinaattoriin, joka kertoo sinulle mahdollisuuksista olla mukana. Yhteystiedot löytyvät alta.

 

Lämpimästi tervetuloa liittymään Sauna Unescoon -projektin tekijäporukkaan!

 

Yhteystiedot:

Sauna Unescoon -hankkeen projektikoordinaattori Mari Paavola

mari.paavola(at)sauna.fi, 050 5019 241

 


 

Kuva: © Hanna Söderström / Sauna from Finland