Suomen satavuotiaat saunat

 

Suomen Saunaseura on v. 1937 perustettu yleishyödyllinen yhdistys. Sen toiminnan tavoitteena on vaalia suomalaista saunaperinnettä. Seura kerää tätä tavoitetta toteuttaakseen tietoja saunoista, jotka ovat olleet jatkuvassa käytössä vähintään vuodesta 1917 lähtien eli koko Suomen itsenäisyyden ajan.

 

Keräyksen tulokset on nyt julkaistu, ja voit tutkia tietoja alla olevasta kartasta. Syntyvä aineisto muodostaa arvokkaan materiaalin suomalaisen saunan historian ja saunakulttuurin tutkijoille. Yleisesti näkyvästä kartasta on poistettu henkilötiedot. Tutkijat ja media voi saada erityisestä pyynnöstä näitä tietoja käyttöönsä olemalla yhteydessä Suomen Saunaseuran toiminnanjohtajaan. Mikäli haluat ilmoittamasi saunan tiedot poistettavan, ole yhteydessä toiminnanjohtajaan.

 

Jos käytössäsi tai tiedossasi on vuonna 1917 tai sitä ennen käyttöön otettu ja edelleen käytössä oleva sauna ja haluat, että se tulee kirjatuksi Suomen Saunaseuran satavuotiaiden saunojen luetteloon, pyydämme, että ilmoittaisit siitä oheisen lomakkeen kautta.

 

Linkki kyselylomakkeeseen

 

 

Keräysaineiston rekisteriselosteeseen voit tutustua täällä.