Saunaseura 80 vuotta

Vuonna 2017 Suomen Saunaseura juhlii 80-vuotista taivaltaan. Juhlavuosi on samalla itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhla sekä saunatalon 65-vuotisjuhla.

Juhlavuoden suojelijana toimii Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö, joka on myös seuran kunniajäsen.

Yleishyödyllisenä yhdistyksenä Suomen Saunaseura vaalii ja edistää suomalaista saunakulttuuria. Juhlavuoden ohjelmaan kuuluukin paljon tekoja suomalaisen saunakulttuurin edistämiseksi.

Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlien ja seuran tasavuotisjuhlien kunniaksi seura on kerännyt tietoa saunoista, jotka ovat olleet jatkuvassa käytössä ainakin vuodesta 1917 lähtien. Projekti on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden virallista ohjelmaa. Projektiin on ilmoitettu yli 200 saunaa ja keräyksen tuloksista kerrotaan vuoden 2017 aikana muun muassa Sauna-lehdessä.

Vuoden 2017 aikana seura julkistaa kaikille yhteiset saunomissuositukset. Suositusten tarkoitus on tehdä saunomisesta miellyttävää ja mukavaa kaikkialla, missä saunotaan. Myös ulkomaalaisille suunnattu, kuvitettu perehdytys suomalaiseen saunaan on tulossa.

Seura järjestää mysö erilaisia tapahtumia. Ne löydät tämän sivun alasivuilta tai suoraan sivun alalaidassa olevista linkeistä!

Seura ottaa myös mielellään vastaan jäsenten ideoita ja ehdotuksia juhlavuoden ohjelmasta. Lähetä ehdotuksesi suoraan toiminnanjohtaja Katariina Styrmanille osoitteeseen tj@sauna.fi!

Juhlavuoden Sauna-lehdessä kerromme näistä ja muista mielenkiintoisista sauna-aiheista. Sauna-lehdissä esitellään myös seuran historiaa. Jos sinulla on juttuidea tai jos haluaisit lukea jostain mielenkiintoisesta aiheesta, lähetä juttuvinkkisi lehden päätoimittaja Leena-Kaisa Simolalle sähköpostitse osoitteeseen lehti@sauna.fi!

Hyvää seuran 80-vuotista juhlavuotta kaikille seuran jäsenille!

 

Juhlavuoden suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

Sauna-aiheisia tapahtumia ja retkiä

Saunaretki seuran jäsenille: saunaretki Saunasaareen la 20.5.

Saunamatka seuran jäsenille: matka Pietariin 31.8/1.9.-3.9.