Saunaseura 80 vuotta

Vuonna 2017 Suomen Saunaseura juhli 80-vuotista taivaltaan. Juhlavuosi oli samalla itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhla sekä saunatalon 65-vuotisjuhla. Juhlavuoden suojelijana toimi Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö, joka on myös seuran kunniajäsen.

Yleishyödyllisenä yhdistyksenä Suomen Saunaseura vaalii ja edistää suomalaista saunakulttuuria. Juhlavuoden ohjelmaan kuuluikin paljon tekoja suomalaisen saunakulttuurin edistämiseksi.

Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlien ja seuran tasavuotisjuhlien kunniaksi seura keräsi tietoa saunoista, jotka ovat olleet jatkuvassa käytössä ainakin vuodesta 1917 lähtien. Projekti oli osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden virallista ohjelmaa. Projektiin ilmoitettiin yli 200 saunaa ja keräyksen tuloksista kerrottiin vuoden 2017 aikana muun muassa Sauna-lehdessä.

Vuoden 2017 aikana seura julkisti kaikille yhteiset saunomissuositukset. Suositusten tarkoitus oli tehdä saunomisesta miellyttävää ja mukavaa kaikkialla, missä saunotaan. Seura julkaisi myös maahanmuuttajille suunnatut saunomisohjeet viidellä eri kielellä.

 

Juhlavuoden suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

 

Sauna-aiheisia tapahtumia ja retkiä vuoden 2017 ajalta

Saunaretki seuran jäsenille: saunaretki Saunasaareen la 20.5.

Saunamatka seuran jäsenille: matka Pietariin 31.8/1.9.-3.9.