Saunojen aukioloajat

Miehet
tiistai ja perjantai                klo13-21
keskiviikko                         klo13-22
kuukauden ensimmäinen la klo12-16.30, viimeinen sisäänpääsy klo15.45 !!
muut lauantait                    klo12-19

Naiset
maanantai                          klo13-21
ei kuukauden ensimmäinen maanantai !
torstai                                klo13-22
kuukauden ensimmäinen la klo17-20.30


Toimisto, ma-to, puh 010 439 5600
puhelinaika         09-13
toimisto avoinna 09-16

Hyödyllistä tietoa jäsenille seuran toiminnasta ja palveluista.

Varaa hierojalle aika »

Muuta jäsentietojasi »

PERUSTIEDOT SEURAN JÄSENELLE

Saunatalossamme on viisi puulämmitteistä saunaa ja yksi sähkösauna.

Saunaseuran opettama tapakulttuuri edellyttää kaikkien jäsenten noudattavan hillittyä ja rauhallista, toistaan kunnioittavaa saunomisasennetta, asiallista suhtautumista kanssaihmiseen ja hyvien saunatapojen noudattamista Saunaseuralla ja kaikkialla missä ikinä seuran jäsen esiintyy Seuran jäsenen ominaisuudessa. Kaikissa saunoissa saa luoda löylyä, se kuuluu suomalaiseen saunakulttuuriin mutta toisten huomioonottaminen ja suvaitsevaisuus kuuluu siihen yhtä hyvin. Löylykilpailut Saunaseuran saunoissa eivät ole sallittavia.

Lasten saunavierailut vanhempiensa kanssa ovat suotavia. Vanhemman tulee opettaa lapsilleen Saunaseuran hyvät saunatavat muutoin saunatonttu voi laittaa merkinnän kirjoihinsa. Lasten meluaminen ja juoksenteleminen saunatiloissa ei ole suotavaa turvallisuus- ja viihtymissyistä. Saunan kalustukseen kuuluvat löylykiulut ja vihtojen hauduttamiseen kuuluvat saavit eivät ole tarkoitettu lasten kylvettämiseen tai lasten leluiksi hygieniasyistä.

SAUNAT:
Aino eli Ykkönen on mietolämpöinen, 65 astetta, lekottelusauna, jossa mahtuu olemaan jopa pitkänään. Tässä saunassa ei vihdota ja keskusteleminen ei ole sallittua saunan rauhallisen luonteen vuoksi.

Väinö eli Kakkonen on melko kuuma, 110 astetta, vihtasauna.
Louhi eli Kolmonen on kuuma, 130 astetta, savusauna, jossa voi vihtoa.
Harald eli Nelonen on mieto, 80 astetta, savusauna, jossa ei vihdota.
Sampo eli Viitonen on muodoltaan parvisavusauna, 100 astetta, saunassa voi myös vihtoa.

Iki-sauna on sähkösauna jonka lämpötila on 90 astetta. Tässä saunassa ei vihdota. Iki-saunan yhteydessä on oma pesu- ja pukuhuone jonka käyttöä pyritään tarjoamaan ensisijaisesti liikuntarajoitteisille jäsenillemme.

Pohjakerroksessa on neljä pukuhuonetta. Pukuhuoneissa olevat pukukaapit ovat kaikkien käytössä ellei niitä ole lukittu.

Takkahuoneessa voit rentoutua ja nauttia kahvion antimista sekä tavata muita seuran jäseniä. Pyöreän takan ympärille mahtuu n.10 henkeä. Tupakointi on sallittua viitossaunan käytävän yhteydessä olevalla vilvoitteluterassilla, muilla alueilla tupakointia on kielletty.

KÄYTÄNNÖN YKSITYISKOHTIA

Kun tulet saunaan ensi kertaa, tule mieluiten suosittelijasi tai muun Saunaseuran jäsenen kanssa. Saunatalo ja sen oleilualueet ovat kännykkä ja läppärivapaita alueita. Sammuta kännykkäsi tai laita se äänettömälle, tullessasi saunataloon. Halutessasi olla yhteydessä verkon kautta työasioissasi voit hoitaa asiasi Seuran langattoman verkon kautta (Wlan – SaunaNet) toimiston puolella olevassa neuvottelutilassa. Verkon salasanan saat tarvittaessa toimistosta.

Ilmoittaudu Saunataloon tullessasi kassalla esittämällä jäsenkorttisi jolloin saat oman numerosi. Paina numero mieleesi, tarvitset sitä tehdessäsi ostoksia kahviosta. Kassalla voit varata myös hieronnan tai pesun. Ensisijaisesti hierontavaraukset tulee tehdä verkkosivujen kautta sivuilla olevan linkin kautta. Ostoksesi ja käyttämäsi palvelut kirjataan tälle numerolle ja pois lähtiessäsi maksat sauna – ja muut maksusi kassalla. Hieronta – ja pesumaksut tulee aina maksaa viimeistään pois lähtiessäsi sillä maksu kuuluu yrittäjälle eikä ole saunaseuran tai kahvilan maksu.

Mikäli tarvitset kylpypyyhkeen (maksullinen), saat sen kassalta. Saunamaksuun sisältyy yksi laudeliina eli lauteinen, jonka käyttöä saunassa ja ulkotiloissa istuessasi edellytetään.Lompakon ja muut arvoesineet voit jättää sisääntuloaulassa oleviin pieniin lukittaviin lokeroihin ja antaa avaimen kassalle säilytettäväksi

Hierojat ja pesijät ovat yksityisiä ammatinharjoittajia.

Seuralla on saatavissa pakastettuja vihtoja. Vihta sulatetaan omassa pussissaan haalealla vedellä, vihdan sulamisen jälkeen kaadetaan vesi kiuluun jossa vihtaa kuljetetaan saunaan.  Älä jätä käytettyä vihtaa ja kiulua saunaan. Palauta kiulu huuhdeltuna ja kumolleen käännettynä rahille ja pudota käytetty vihta pesuhuoneen vihtakuilusta kierrätykseen eli sytykkeeksi.

Seuran saunoissa ei käytetä uima–asuja. Toki uimaan voi mennä uima–asussa mutta saunoissa niitä ei saa käyttää. Mikäli vakaumuksesi estää alasti esiintymisen, voit toki käyttää kylpypyyhettä verhonasi saunoissa. Takkatuvassa ja muissa saunatalon tiloissa kuin saunoissa, tulee verhoutua kylpytakkiin tai pyyhkeeseen yleisen viihtyvyyden vuoksi.

Pesuhuoneessa intiimialueen ja säärien karvojenpoistot eivät ole Seuran viihtyvyyden kannalta sallittavaa toimintaa vaan ne on suoritettava muualla.

Puulämmitteisissä saunoissa on sulkeutuvilla luukuilla varustetut pyöreät kiukaat, joten löylyä ei voi heittää istualtaan lauteilta, vaan luukku on ensin avattava saunassa olevalla koukulla tai kauhalla. Älä koske paljain käsin kiukaan metallisia osia, ne aiheuttavat vakavan palovamman.

Avaa kiukaan luukku ja luo löylyä sen mukaan kuin löylyssä istuvat haluavat. Kun löylyä on tarpeeksi, sulje luukku. Luukku tulee sulkea, kun saunasta poistutaan.

Saunaseuran kiukaat ovat varsin tehokkaita löylyntuottajia, joten löylyä luotaessa on syytä varoa kiukaasta lähteviä kuumia löylyn henkäyksiä. Älä kumarru kiukaan suuntaan löylyä luodessasi, löyly tulee voimalla ulos ja saattaa polttaa kasvot, jos olet liian lähellä! Kiukaiden keskimääräinen lämmitettävä massa on yli kaksi tonnia ja niiden lämpövaraus riittää vuorokauden. Saunojen kiukaiden lämmitys tapahtuu alakerran lämmitystiloista. Lämmityspuuna käytetään kuivaa, kuorittua koivua ja tervaleppää. Turvallisuussyistä lämmitystilat ovat seuralaisille alueita joihin pääsy on rajoitettu. Halutessasi vierailla ko. tiloissa ota yhteyttä toimistoon.

Vaskiniemessä voit kylpeä saunojen aukioloaikojen puitteissa niin pitkään kuin haluat, mutta sinun tulee poistua sauna – ja pesutiloista ennen sulkemisaikaa. Saunatalosta on poistuttava viimeistään kassan sulkemishetkeen mennessä. Saunatalon parkkipaikalla on pysäköintirajoitus 4 h. Muista siis parkkikiekko saapuessasi! Jos saunot yli neljä tuntia, on kiekko ajan päätyttyä käytävä asettamassa uudelleen.

Toivomme, että saunominen on sinulle ja kanssakylpijöillesi mahdollisimman miellyttävää. Johtokuntamme jäsenet ja toiminnanjohtaja ottavat mielellään vastaan ehdotuksia Seuran toiminnan parantamisesta ja opastavat mahdollisissa epäselvissä asioissa.

Yhteystiedot
Suomen Saunaseura ry, Vaskiniementie 10                                                         

Toimiston sähköposti:         tj(at)sauna.fi

Toiminnanjohtaja:               010 439 5600, ma-to klo 09-13   

Taloussihteeri                    050 571 2903, arkisin klo 10-16      

Saunojen kassan puhelin:    010 439 5601      vain saunojen aukioloaikoina

Saunan lämmittäjä              010 439 5602      050 372 7648 

Saunojen aukioloajat:

Saunojen aukioloajat löytyvät kotisivuiltamme www.sauna.fi

josta kannattaa tarkistaa mahdolliset poikkeamat normaaleihin aukioloaikoihimme:

Kesäisin Juhannuksesta alkaen saunatalo on suljettuna huollon ja korjausten vaatiman ajan.

Miesten saunavuorot:

tiistai             klo13–21

keskiviikko     klo13–22

perjantai       klo13–21

lauantaisin klo12–19, poikkeuksena kuukauden ensimmäinen lauantai  klo12–16.30 Huom ! viimeinen siäänpääsyaika on klo15.45

Naisten saunavuorot:

ei kuukauden ensimmäinen maanantai, muut maanantait klo 13-21

torstaisin 13–22

kuukauden ensimmäisenä lauantai klo17-20.30

Poikkeavat sauna–ajat tarkistettava kotisivuilta

SAUNASEURAN HENKILÖSTÖ:

Toiminnanjohtaja Jarmo Lehtola

Median haastattelupyynnöt, saunojen esittelyt, esittely-ja iltasaunojen varaukset Jäsenrekisteriasiat, Jäsenhakemusten käsittely esittelyä varten, Jäsenaloitteiden käsittely johtokuntakäsittelyä varten, Saunatalon hoitoon ja kiinteistöön liittyvien asioiden hoito, valvonta, Seuran talousasiat

Taloussihteeri Eira Korelin

Jäsenmaksuasiat, kirjanpito

Kahvilaemäntä Marjut Puhakka ja kahvilakokki Sari Juntunen
puh.  010 439 5601, saunojen auki ollessa
Kassan ja kahvilan hoito, jäsenten opastus, tarjoilun varaukset esittely- ja iltasaunoihin, hieronta- ja pesijäaikojen varaukset saunojen avaamisen jälkeen

Saunojen lämmittäjä, kiinteistönhoitaja Ari–Pekka Paavola
puh. +358 50 372 7648  tai 010 439 5602 Saunojen lämmitys puhtaanapito ja turvallisuusasiat. Piha–alueiden siisteys, avannon huolto ja talon huoltotoiminta 

Sauna-lehden päätoimittaja Leena-Kaisa Simola
sauna(at)taskut.fi
Juttuehdotukset ja vinkit Sauna–lehteen

Hierojat:

Tuomas Kaario, Tuomas Laitinen, Päivi Laurila, Pertti Pussinen

Hierontavaraukset netistä tai saunan kassalta saunojen avauduttua. Hierontatiedustelun ja varauksen voit myös tehdä puhelimitse toimistosta klo 9–12, kahviosta klo13 jälkeen tai kotisivuillamme www.sauna.fi kohdan ”Oheispalvelut” linkistä ”Hierojan varaus”.                     

Varattu hieronta-aika on peruutettava vähintään edellisenä päivänä. Mikäli peruutat varaamasi ajan vasta hierontapäivänä eikä tilalle saada toista asiakasta, veloitetaan Sinulta varaamasi ajan mukainen hierontamaksu. 

Pesijät:

Jaana Pietilä, Pirjo Lund

Pesijävaraus tehdään kassalta sisäänkirjoittautumisen yhteydessä, ilman asiaankuuluvaa kassalta saatavaa pesupolettia ei saa pesulle mennä, yrittäjän tilityskontrollin vuoksi. Viimeinen pesu alkaa viimeistään puoli tuntia ennen Saunatalon sulkemista tai kysynnän mukaan.  

Saunatalon siivous:

Arja Vatanen                                                                                    

Suomen Saunaseuran johtokunta 2014

Puheenjohtaja                    Tuomas Lehtonen
Varapuheenjohtaja             Heini Noronen–Juhola

                                        Ritva-Liisa Luomaranta

                                        Ari Koski

                                        Timo Martikainen

                                        Jussi Niemelä

                                        Petteri Ormio

                                        Gina Sundgren

                                      

Seuran johtokunta kokoontuu syys – kesäkuun aikana kerran kuukaudessa tai tarpeen mukaan käsittelemään kulloinkin esityslistalla olevia asioita, kuten hyväksymään uusia jäseniä ja keskustelemaan ja päättämään seuran asioista tehtyjä esityksiä. Johtokunnan jäsenet valitsee Seuran syyskokous marraskuussa kaksivuotiskaudeksi joka voidaan uusia kaksi kertaa.

Saunojen aukioloajat ja Seuran ajankohtaiset asiat löydät parhaiten Saunaseuran nettisivuilta. Siellä on mm. seuran kevät- ja syyskokousasiat, johtokunnan kokousten päätökset ja muut ajankohtaiset asiat sekä poikkeukset saunojen aukioloajoissa. Katso www.sauna.fi.

Jäsenet

Seuralla on kunniajäseniä, ainaisjäseniä, varsinaisia jäseniä ja yhteisöjäseniä.

Jäsenmäärä on n. 4200, joista kunniajäseniä on 16 ja yhteisöjäseniä 2 (tilanne 31.5.2013).

Jäseneksi liittyminen
Johtokunta hyväksyy jäseneksi hyvämaineisen, itseään ja omaisuuttaan hallitsevan, kahden, vähintään viisi kalenterivuotta seuran jäseninä olleen suosittelijan suositteleman henkilön, joka haluaa olla mukana seuran toiminnassa kehittämällä, ylläpitämällä ja levittämällä perinteistä suomalaista saunakulttuuria ja siihen liittyviä hyviä saunatapoja Suomessa ja ulkomailla. Seuraan liittyessään jäsen hyväksyy Vaskiniemessä tapahtuvat median vierailut haastatteluineen ja kuvauksineen, mutta hänen ei edellytetä olevan tahtomattaan mukana jutun tai ohjelman teossa.

Jäsenmaksut ja jäsenpalvelut

Henkilöjäsenen liittymis- ja jäsenmaksut
Liittymismaksu on 350eur ja jäsenmaksu 100eur vuodelle 2014.
Nuorisojäsen (15–21 -vuotias) ja ulkomailla asuva ulkomainen jäsen maksavat liittyessään vain jäsenmaksun.


Yhteisön ja yrityksen jäsenmaksu

Jäsenmaksu on aatteelliselle yhteisölle 500eur ja yritykselle 2 000eur.

Jäsenedut   

  • Kylpeminen seuran saunoissa jäsenhintaan.
  • 1-2 vieraan tuominen saunaan (vierashintaan).
  • Sauna-lehti kotiin neljä kertaa vuodessa.
  • Iltasaunojen ja esittelysaunojen varausmahdollisuus.
  • Osallistumismahdollisuus muuhun seuran toimintaan (kokoukset, retket, juhlat ym.).

Seurasta eroaminen/erottaminen
Jäsen voi erota seurasta ilmoittamalla siitä toiminnanjohtajalle kirjallisesti esim. sähköpostitse. Mikäli jäsen ei maksa säädettyä vuosijäsenmaksua, tai käyttäytyy seuran hyväksymien hyvien saunatapojen vastaisesti, huomautuksesta välittämättä, voidaan hänet erottaa seurasta johtokunnan päätöksellä jonka seuran vuosikokous hyväksyy

Seuran johtokunnalla on oikeus rajoittaa tällaisten henkilöiden saunomisoikeutta Vaskiniemen saunatalossa määräajaksi tai kunnes tilanne normalisoituu. Halutessaan uudelleen jäseneksi on seurasta erotetun haettava johtokunnalta uudelleen jäsenyyttä, hankittava kaksi suosittelijaa ja maksettava liittymis- ja jäsenmaksut.

Jäsenyys voidaan jäädyttää myös omatoimisesti pitkien ulkomaankomennusten tai pitkäaikaisen sairauden vuoksi. Uudelleen jäseneksi pääsee maksamalla säädetyt maksut ja hakemalla jäsenyyttä normaaliin tapaan mutta suosittelijoita ei tarvitse olla. Jäädyttämisen jälkeinen uudelleenliittymisen maksu on jonkin verran halvempi kuin muu liittymismaksu.

Osoitteenmuutos
Osoitteenmuutoksella jäsen varmistaa sen, että jäsenyys ei katkea tahtomattaan ja että Sauna-lehti  ja muut tiedotteet löytävät perille. Osoitteenmuutos on hyvä toimittaa sähköpostitse, näin osoite on varmasti oikea ja Seuran osoiterekisteri pysyy paremmin ajantasalla.

Esittelysaunat

Vain Saunaseuran jäsenillä on oikeus varata Seuran tiloja ns. omaan käyttöön. Esittelysaunojen varaukset tehdään toimistosta.Vastuullisen varaajan on oltava Saunaseuran jäsen.Omien tarjoilujen järjestäminen sovittava etukäteen kahvilan kanssa.                                         

Esittelysaunojen tarjoiluvaraukset 

Marjut Puhakka , +358 50 371 3933 tai 010 439 5601 saunojen auki ollessa

Oheistuotteita

Aulan pöydällä on myytävänä sokeain työnä tehtyjä pesuharjoja. Aulassa on pakasteallas, jossa on myytävänä vihtoja. Aulassa on myynnissä Saunaseuran nimellä ja logolla varustettuja Jokipiin pellavan laudeliinoja. Maksu näistä suoritetaan kassaan.

Avolokerot, vuosivuokra

Pieniä, maksullisia avolokeroita omia saunatarvikkeitasi varten voit tiedustella kassalta tai toimistosta.

Löytötavarat

Katutason aulassa on kaksi kaappia, merkinnällä ”Löytötavarat” ja kellarin käytävällä on avohylly. Löytötavaroita säilytetään kolme kuukautta, jonka jälkeen ne hävitetään.

Jäseneltä jäsenelle

Katutason aulassa on yksi kaappi, merkitty ”Jäseneltä jäsenelle”. Kaappiin voit jättää viestejä tai tavaraa, jonka olet sopinut toisen jäsenen kanssa sieltä noudettavaksi. Muista merkitä kirjeet/tavarat yhteystiedoin. Saunaseuran kassa ei voi toimia postikonttorina jäsenten toisilleen lähettämiä kirjeitä/tavaroita varten.

Neuvottelutilat

Saunatiloissa ja lauteilla tapahtuvat liikeneuvottelut eivät kuulu toimintamme piiriin mutta halutessasi, voit varata saunatuvan 6 henkeä tai neuvottelutilan nykyaikaisin av–välinein 12 hengelle, käyttöösi tuntivuokraa vastaan.