Kahvio/kassa     050 372 4167

(saunojen aukioloaikoina)

Muut yhteystiedot »

Saunojen aukioloajat

Normaalit aukioloajat:

 

Miehet

tiistai ja perjantai      klo13.00-21.00
keskiviikko                klo13.00-22.00
jaetut lauantait          klo12.00-16.30, viimeinen sisäänpääsy klo15.45 !!
muut lauantait           klo12.00-19.00

Naiset
maanantai                 klo13.00-21.00
ei kuukauden ensimmäinen maanantai !
torstai                       klo13.00-22.00
jaetut lauantait           klo17.00-20.30

Jaetut lauantait: joka kuukauden ensimmäinen lauantai sekä elokuun ja joulukuun lauantait.

Kassan puhelinnumero: 050 372 4167

(saunojen aukioloaikoina)

 

 

 

Hyödyllistä tietoa jäsenille seuran toiminnasta ja palveluista.

Varaa hierojalle aika »

Muuta jäsentietojasi »

PERUSTIEDOT SEURAN JÄSENELLE

Saunatalossamme on kuusi puulämmitteistä saunaa ja yksi sähkösauna.

Saunaseuran opettama tapakulttuuri edellyttää kaikkien jäsenten noudattavan hillittyä ja rauhallista, toistaan kunnioittavaa saunomisasennetta, asiallista suhtautumista kanssaihmiseen ja hyvien saunatapojen noudattamista Saunaseuralla ja kaikkialla missä ikinä seuran jäsen esiintyy Seuran jäsenen ominaisuudessa. Kaikissa saunoissa saa luoda löylyä, se kuuluu suomalaiseen saunakulttuuriin mutta toisten huomioonottaminen ja suvaitsevaisuus kuuluu siihen yhtä hyvin. Löylykilpailut Saunaseuran saunoissa eivät ole sallittavia.

Lasten saunavierailut vanhempiensa kanssa ovat suotavia. Vanhemman tulee opettaa lapsilleen Saunaseuran hyvät saunatavat muutoin saunatonttu voi laittaa merkinnän kirjoihinsa. Lasten meluaminen ja juoksenteleminen saunatiloissa ei ole suotavaa turvallisuus- ja viihtymissyistä. Saunan kalustukseen kuuluvat löylykiulut ja vihtojen hauduttamiseen kuuluvat saavit eivät ole tarkoitettu lasten kylvettämiseen tai lasten leluiksi hygieniasyistä.

SAUNAT:

Aino eli Ykkönen on mietolämpöinen lekottelusauna, jossa mahtuu olemaan jopa pitkänään. Tässä saunassa ei vihdota eikä pidetä palaveria kovaäänisesti. Aino on ns. hiljainen sauna. 

Väinö eli Kakkonen on melko kuuma vihtasauna.

Louhi eli Kolmonen on kuuma savusauna, jossa voi vihtoa.

Harald eli Nelonen on keskilämmin savusauna, jossa ei vihdota.

Sampo eli Viitonen on keskilämmin parvisavusauna, jossa voi vihtoa.

Ilmatar eli Kuutonen on keskilämmin parvisavusauna, jossa ei vihdota.

Iki-sauna on pehmeälöylyinen sähkösauna. Siinä ei vihdota.  Iki-saunan yhteydessä on oma pesu- ja pukuhuone jonka käyttöä pyritään tarjoamaan ensisijaisesti liikuntarajoitteisille jäsenillemme.

Pohjakerroksessa on neljä pukuhuonetta. Pukuhuoneissa olevat pukukaapit ovat kaikkien käytössä ellei niitä ole lukittu.

Takkahuoneessa voit rentoutua ja nauttia kahvion antimista sekä tavata muita seuran jäseniä. Pyöreän takan ympärille mahtuu n.10 henkeä. Tupakointi on sallittua sisääntulon edessä tupakointipaikalla, muilla alueilla tupakointi on kielletty.

KÄYTÄNNÖN YKSITYISKOHTIA

Kun tulet saunaan ensi kertaa, tule mieluiten suosittelijasi tai muun Saunaseuran jäsenen kanssa. Saunatalo ja sen oleilualueet ovat kännykkä ja läppärivapaita alueita. Sammuta kännykkäsi tai laita se äänettömälle, tullessasi saunataloon. Halutessasi olla yhteydessä verkon kautta työasioissasi voit hoitaa asiasi Seuran langattoman verkon kautta toimiston puolella olevassa neuvottelutilassa.

Ilmoittaudu Saunataloon tullessasi kassalla esittämällä jäsenkorttisi jolloin saat oman numerosi. Paina numero mieleesi, tarvitset sitä tehdessäsi ostoksia kahviosta. Kassalla voit varata myös hieronnan tai pesun. Ensisijaisesti hierontavaraukset tulee tehdä verkkosivujen kautta sivuilla olevan linkin kautta. Ostoksesi ja käyttämäsi palvelut kirjataan tälle numerolle ja pois lähtiessäsi maksat sauna – ja muut maksusi kassalla. Hierojat ja pesijät ovat yksityisiä ammatinharjoittajia.

Mikäli tarvitset kylpypyyhkeen (maksullinen), saat sen kassalta. Saunamaksuun sisältyy yksi laudeliina eli lauteinen, jonka käyttöä saunassa ja ulkotiloissa istuessasi edellytetään. Lompakon ja muut arvoesineet voit jättää sisääntuloaulassa oleviin pieniin lukittaviin lokeroihin ja antaa avaimen kassalle säilytettäväksi

Seuralla on saatavissa pakastettuja vihtoja. Vihta sulatetaan omassa pussissaan haalealla vedellä, vihdan sulamisen jälkeen kaadetaan vesi kiuluun jossa vihtaa kuljetetaan saunaan.  Älä jätä käytettyä vihtaa ja kiulua saunaan. Palauta kiulu huuhdeltuna ja kumolleen käännettynä rahille ja pudota käytetty vihta pesuhuoneen vihtakuilusta kierrätykseen eli sytykkeeksi.

Seuran saunoissa ei käytetä uima–asuja. Toki uimaan voi mennä uima–asussa mutta saunoissa niitä ei saa käyttää. Mikäli vakaumuksesi estää alasti esiintymisen, voit toki käyttää kylpypyyhettä verhonasi saunoissa. Takkatuvassa ja muissa saunatalon tiloissa kuin saunoissa, tulee verhoutua kylpytakkiin tai pyyhkeeseen yleisen viihtyvyyden vuoksi.

Pesuhuoneessa intiimialueen ja säärien karvojenpoistot eivät ole Seuran viihtyvyyden kannalta sallittavaa toimintaa vaan ne on suoritettava muualla.

Puulämmitteisissä saunoissa on sulkeutuvilla luukuilla varustetut pyöreät kiukaat, joten löylyä ei voi heittää istualtaan lauteilta, vaan luukku on ensin avattava saunassa olevalla koukulla tai kauhalla. Älä koske paljain käsin kiukaan metallisia osia, ne aiheuttavat vakavan palovamman.

Avaa kiukaan luukku ja luo löylyä sen mukaan kuin löylyssä istuvat haluavat. Kun löylyä on tarpeeksi, sulje luukku. Luukku tulee sulkea, kun saunasta poistutaan.

Saunaseuran kiukaat ovat varsin tehokkaita löylyntuottajia, joten löylyä luotaessa on syytä varoa kiukaasta lähteviä kuumia löylyn henkäyksiä. Älä kumarru kiukaan suuntaan löylyä luodessasi, löyly tulee voimalla ulos ja saattaa polttaa kasvot, jos olet liian lähellä! Kiukaiden keskimääräinen lämmitettävä massa on yli kaksi tonnia ja niiden lämpövaraus riittää vuorokauden. Saunojen kiukaiden lämmitys tapahtuu alakerran lämmitystiloista. Lämmityspuuna käytetään kuivaa, kuorittua koivua ja tervaleppää. Turvallisuussyistä lämmitystilat ovat seuralaisille alueita joihin pääsy on rajoitettu. Halutessasi vierailla ko. tiloissa ota etukäteen yhteyttä toimistoon.

Vaskiniemessä voit kylpeä saunojen aukioloaikojen puitteissa niin pitkään kuin haluat, mutta sinun tulee poistua sauna – ja pesutiloista ennen sulkemisaikaa. Saunatalosta on poistuttava viimeistään kassan sulkemishetkeen mennessä. Saunatalon parkkipaikalla on pysäköintirajoitus 4 h. Muista siis parkkikiekko saapuessasi! Jos saunot yli neljä tuntia, on kiekko ajan päätyttyä käytävä asettamassa uudelleen.

Toivomme, että saunominen on sinulle ja kanssakylpijöillesi mahdollisimman miellyttävää. Johtokuntamme jäsenet ja toiminnanjohtaja ottavat mielellään vastaan ehdotuksia Seuran toiminnan parantamisesta ja opastavat mahdollisissa epäselvissä asioissa.

 

 

 

Saunojen aukioloajat:

 

Saunojen aukioloajat löytyvät kotisivuilta kohdasta "Aukioloajat".

Sieltä kannattaa tarkistaa mahdolliset poikkeamat normaaleihin aukioloaikoihimme.

 

Kesäisin juhannuksesta alkaen saunatalo on suljettuna huollon ja korjausten vaatiman ajan.

 

Yhteystiedot:

Suomen Saunaseura ry, Vaskiniementie 10 

00200 Helsinki    

 

SAUNASEURAN HENKILÖSTÖ:

 

Toiminnanjohtaja Katariina Styrman

Puh. 050–371 8178, s–posti tj(a)sauna.fi

 

Median haastattelupyynnöt, saunojen esittelyt, jäsenrekisteriasiat, jäsenhakemusten käsittely esittelyä varten, Jäsenaloitteiden käsittely johtokuntakäsittelyä varten, Saunatalon hoitoon ja kiinteistöön liittyvien asioiden hoito, valvonta, Seuran talousasiat

 

Kahvilaemäntä Marjut Puhakka

Puh.  050–372 4167, (saunojen aukioloaikoina)

Kassan ja kahvilan hoito, jäsenten opastus, tarjoilun varaukset esittely- ja iltasaunoihin, hieronta- ja pesijäaikojen varaukset

 

Saunojen lämmittäjä, kiinteistönhoitaja Ari–Pekka Paavola

Puh. 050–372 7648 

Saunojen lämmitys, puhtaanapito ja turvallisuusasiat. Piha–alueiden siisteys, avannon huolto ja talon huoltotoiminta

 

Sauna-lehden päätoimittaja Leena-Kaisa Simola

lehti(a)sauna.fi

Juttuehdotukset ja vinkit Sauna–lehteen

 

Hierojat:

 

Tuomas Kaario, Tuomas Laitinen, Päivi Laurila, Pertti Pussinen, Harri Räsänen

 

Hierontavaraukset tehdään seuran kotisivuilta tai saunan kassalta saunojen aukioloaikoina. Varauksen voi tehdä kotisivuillamme www.sauna.fi kohdan ”Oheispalvelut” linkistä ”Hierojan varaus”.                     

 

Varattu hieronta-aika on peruutettava vähintään edellisenä päivänä. Mikäli peruutat varaamasi ajan vasta hierontapäivänä eikä tilalle saada toista asiakasta, veloitetaan Sinulta varaamasi ajan mukainen hierontamaksu.

 

Pesijät:

 

Jaana Pietilä, Pirjo Lund

 

Pesijävaraus tehdään kassalta sisäänkirjoittautumisen yhteydessä. Kassalta saat pesupoletin, jota ilman ei voi pesulle mennä. Viimeinen pesu alkaa viimeistään puoli tuntia ennen Saunatalon sulkemista tai kysynnän mukaan. 

 

Saunatalon siivous:

 

Arja Vatanen                                                                                   

 

Suomen Saunaseuran johtokunta 2015

 

Puheenjohtaja                    Tuomas Lehtonen

Varapuheenjohtaja             Jussi Niemelä

                                        Mikko Fritze

                                        Jarmo Lehtola

                                        Ritva-Liisa Luomaranta

 

                                        Katri Makkonen

 

                             

 

                                        Petteri Ormio

 

                                        Gina Sundgren

 

                                         Tommi Ullgrén

 

                                     

 

Seuran johtokunta kokoontuu syys – kesäkuun aikana kerran kuukaudessa tai tarpeen mukaan käsittelemään kulloinkin esityslistalla olevia asioita, kuten hyväksymään uusia jäseniä ja keskustelemaan ja päättämään seuran asioista tehtyjä esityksiä. Johtokunnan jäsenet valitsee Seuran syyskokous marraskuussa kaksivuotiskaudeksi.

 

Saunojen aukioloajat ja Seuran ajankohtaiset asiat löydät parhaiten Saunaseuran nettisivuilta. Siellä on mm. seuran kevät- ja syyskokousasiat, johtokunnan kokousten päätökset ja muut ajankohtaiset asiat sekä poikkeukset saunojen aukioloajoissa. Katso www.sauna.fi.

 

Jäsenet ja jäsenyys

 

Seuralla on kunniajäseniä, ainaisjäseniä, varsinaisia jäseniä ja yhteisöjäseniä.

 

Jäsenmäärä on n. 4200, joista kunniajäseniä on 16 ja yhteisöjäseniä 2 (tilanne 31.5.2013).

 

Jäseneksi liittyminen

Johtokunta hyväksyy jäseneksi hyvämaineisen, itseään ja omaisuuttaan hallitsevan, kahden, vähintään viisi kalenterivuotta seuran jäseninä olleen suosittelijan suositteleman henkilön, joka haluaa olla mukana seuran toiminnassa kehittämällä, ylläpitämällä ja levittämällä perinteistä suomalaista saunakulttuuria ja siihen liittyviä hyviä saunatapoja Suomessa ja ulkomailla. Seuraan liittyessään jäsen hyväksyy Vaskiniemessä tapahtuvat median vierailut haastatteluineen ja kuvauksineen, mutta hänen ei edellytetä olevan tahtomattaan mukana jutun tai ohjelman teossa.

 

Jäsenmaksut ja jäsenpalvelut

 

Henkilöjäsenen liittymis- ja jäsenmaksut

 

 

Liittymismaksu on 350eur ja jäsenmaksu 100eur vuodelle 2015.

Nuorisojäsen (15–21 -vuotias) maksaa liittyessään vain jäsenmaksun.

 

 

Yhteisön ja yrityksen jäsenmaksu

 

Jäsenmaksu on aatteelliselle yhteisölle 500eur ja yritykselle 2 000eur.

 

Jäsenedut  

 

    Kylpeminen seuran saunoissa jäsenhintaan.

    1-2 vieraan tuominen saunaan (vierashintaan).

    Sauna-lehti kotiin neljä kertaa vuodessa.

    Esittelysaunojen varausmahdollisuus.

    Osallistumismahdollisuus muuhun seuran toimintaan (kokoukset, retket, juhlat ym.).

 

Seurasta eroaminen/erottaminen

 

 

Jäsen voi erota seurasta ilmoittamalla siitä toiminnanjohtajalle kirjallisesti, esim. sähköpostitse. Mikäli jäsen ei maksa säädettyä vuosijäsenmaksua, tai käyttäytyy seuran hyväksymien hyvien saunatapojen vastaisesti, huomautuksesta välittämättä, voidaan hänet erottaa seurasta johtokunnan päätöksellä.

 

Seuran johtokunnalla on oikeus rajoittaa tällaisten henkilöiden saunomisoikeutta Vaskiniemen saunatalossa määräajaksi tai kunnes tilanne normalisoituu. Halutessaan uudelleen jäseneksi on seurasta erotetun haettava johtokunnalta uudelleen jäsenyyttä, hankittava kaksi suosittelijaa ja maksettava liittymis- ja jäsenmaksut.

 

Osoitteenmuutos

Osoitteenmuutoksella jäsen varmistaa sen, että jäsenyys ei katkea tahtomattaan ja että Sauna-lehti  ja muut tiedotteet löytävät perille. Osoitteenmuutoksen voit itse tehdä seuran kotisivuilla kohdasta "Jäsensivut". Osoitteenmuutoksen voit tehdä mysö sähköpostitse toiminnanjohtajalle. Näin osoite on varmasti oikea ja Seuran osoiterekisteri pysyy paremmin ajantasalla.

 

Esittelysaunat

 

 Jos haluat esitellä suomalaista saunakulttuuria isommalle joukolle ystäviäsi , voit varata Saunaseuran tilat saunaesittelyä varten. Vastuullisen varaajan on oltava Saunaseuran jäsen. Tarkemmat tiedot esittelysaunojen varaamisesta ja hinnasta löydät täältä: www.sauna.fi/suomen-saunaseura-ry/hinnat/                          

 

Oheistuotteita

 

Aulan pöydällä on myytävänä sokeain työnä tehtyjä pesuharjoja. Aulassa on pakasteallas, jossa on myytävänä vihtoja. Maksu näistä suoritetaan kassaan.

Tarkemmin oheistuotteista- ja palveluista löydät tietoa täältä:

www.sauna.fi/suomen-saunaseura-ry/oheispalvelut/

Avolokerot, vuosivuokra

 

Pieniä, maksullisia avolokeroita omia saunatarvikkeitasi varten voit tiedustella kassalta.

 

Löytötavarat

 

Katutason aulassa on kaksi kaappia, merkinnällä ”Löytötavarat” ja kellarin käytävällä on avohylly. Löytötavaroita säilytetään kolme kuukautta, jonka jälkeen ne hävitetään.

 

Jäseneltä jäsenelle

 

Katutason aulassa on yksi kaappi, merkitty ”Jäseneltä jäsenelle”. Kaappiin voit jättää viestejä tai tavaraa, jonka olet sopinut toisen jäsenen kanssa sieltä noudettavaksi. Muista merkitä kirjeet/tavarat yhteystiedoin. Saunaseuran kassa ei voi toimia postikonttorina jäsenten toisilleen lähettämiä kirjeitä/tavaroita varten.

 

Neuvottelutilat

 

Saunatiloissa ja lauteilla tapahtuvat liikeneuvottelut eivät kuulu toimintamme piiriin mutta halutessasi voit varata saunatuvan 6 hengelle tai neuvottelutilan 12 hengelle.